Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Ilias staat voor Inclusief Leven In Antwerpen & Stad

Ilias biedt ondersteuning en houvast bij jouw deelname aan een inclusieve maatschappij. We vertrekken vanuit kwaliteit van leven. Een mobiele begeleider ondersteunt jou en je omgeving, waarbij jouw wensen, noden en verwachtingen centraal staan.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

We bieden ondersteuning voor jou en je  netwerk op verschillende levensdomeinen.
We zoeken samen naar een traject dat voor jou betekenisvol/zinvol is: nieuwe uitdagingen, werk, dagbesteding, aangepaste woonvormen, netwerk en familie, begeleiding …
We gaan samen op weg naar een nieuw evenwicht in jouw leven met informatie, tips of adviezen, desgewenst vanuit een handicapspecifieke invalshoek.
We werken zoveel mogelijk samen met (reguliere) diensten, partner en hulpverleners.

Hoe gaat het in zijn werk?

De mobiele begeleider komt naar je toe en gaat samen met je op pad. Afhankelijk van de ondersteuningsvraag en –nood wordt de frequentie bepaald.

Wij kunnen ondersteunen zowel onder RTH, PVB als cash.

In samenwerking met de sociale woningmaatschappij en de Fondatie Terninck zijn er enkele inclusieve en kleinschalige woonaccommodaties in Antwerpen ter beschikking voor volwassenen met een beperking. Het gaat over acht kamers in een gemeenschapshuis, tien studio’s en zeven appartementen.

Individueel zelfstandig wonen in je eigen woonst

Je bezit of huurt een woonst in de provincie Antwerpen en je wenst begeleiding aan huis. Dan kan dit samen met jou georganiseerd worden. De inhoud van de begeleiding wordt samen met jou bepaald en we bekijken welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Individueel zelfstandig wonen (Groen Kwartier, 2018 Antwerpen)

Je woont in een appartement met aparte slaapkamer dat je huurt via De Ideale Woning in de wijk Groen Kwartier. Van de appartementen zijn er enkele toegankelijk voor een manuele rolwagen. Het gebouw maakt gebruik van alle troeven van de site, namelijk een autovrije omgeving en een rustige ligging in een groene oase in de stad. De inrichting (meubels e.d.) kan je helemaal zelf bepalen. De begeleiding wordt met jou afgesproken en we bekijken samen welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Studiowonen (Terninckstraat 34, 2000 Antwerpen)

Je woont in een mooie studio in een nieuw gebouw. De studio’s zijn aangepast, waarvan acht studio’s optimaal toegankelijk zijn voor rolwagengebruikers. De studio beschikt over een leefruimte met toegang tot terras, een keukenhoek, een slaapkamer en badkamer (toilet, lavabo, inloop­ -of inrijdouche).
Elke studio beschikt over een eigen toegangsdeur, individuele deurbel met video en brievenbus. Ze zijn voorzien van internet­ en televisie-­aansluitingen en hebben aparte meters voor nutsvoorzieningen (water­, gas­ -en elektriciteitsmeters). De verdere inrichting (meubels e.d.) kan je helemaal zelf bepalen.
De begeleiding wordt met jou bepaald en we bekijken samen welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Kamerwonen (Terninckstraat 20, 2000 Antwerpen)

Je woont in een huis waar je je eigen kamer huurt en de andere ruimtes deelt met de andere bewoners. Er is een huiselijke sfeer met een gemeenschappelijke keuken, eetkamer, living, sanitair en tuin. De kamers zijn voorzien van een lavabo en beschikken over een
individuele deurbel, alsook internet­ en kabel­televisie­aansluiting. Let wel: de kamers zijn niet
rolwagentoegankelijk. De verdere inrichting (meubels, een koelkast of microgolfoven …) kan je helemaal zelf bepalen.
Er wordt dagelijks begeleiding voorzien en we bekijken samen met jou welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Informatie en aanmelden

E: clientonthaal@heder.be

T: 03 541 33 80