Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

ILIAS staat voor Inclusief Leven In provincie Antwerpen en Stad.

ILIAS biedt woonondersteuning aan volwassenen met een beperking. Centraal staan jouw wensen en verwachtingen.

We stellen inclusieve en kleinschalige woonaccommodaties in Antwerpen ter beschikking.
ILIAS beschikt over een breed scala van woonvormen, gaande van semi ­zelfstandig kamer wonen in groepsverband, over individueel zelfstandig wonen in de nabijheid van een beschermde omgeving tot volledig individueel zelfstandig wonen met ondersteuning. Ook als je een eigen woonst hebt, ben je welkom met je ondersteuningsvragen. We werken samen met andere diensten zoals thuisverpleging en familiehulp.

Individueel zelfstandig wonen in je eigen woonst

Je bezit of huurt een woonst en je wenst begeleiding aan huis. Dan kan dit samen met jou georganiseerd worden binnen de regio Stad Antwerpen. De begeleiding wordt samen met jou bepaald en we bekijken welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Individueel zelfstandig wonen (Groen Kwartier, 2018 Antwerpen)

Je woont in een appartement met aparte slaapkamer dat je huurt via De Ideale Woning in de wijk Groen Kwartier. Van de appartementen zijn er enkele toegankelijk voor een manuele rolwagen. Het gebouw maakt gebruik van alle troeven van de site, namelijk een autovrije omgeving en een rustige ligging in een groene oase in de stad. De inrichting (meubels e.d.) kan je helemaal zelf bepalen. De begeleiding wordt met jou afgesproken en we bekijken samen welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Kamerwonen (Terninckstraat 20, 2000 Antwerpen)

Je woont in een huis waar je je eigen ruime kamer huurt en de andere ruimtes deelt met de andere bewoners. Er is een huiselijke sfeer met een gemeenschappelijke keuken, eetkamer, living, sanitair en tuin. De kamers zijn voorzien van een lavabo en beschikken over een individuele deurbel, alsook internet­ en kabel­TV­-aansluiting. Let wel: de kamers zijn niet rolwagentoegankelijk. De verdere inrichting (bijvoorbeeld meubels, koelkast, microgolfoven …) kan je helemaal zelf bepalen. Er wordt dagelijks begeleiding voorzien en we bekijken samen met jou welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Studiowonen (Terninckstraat 34, 2000 Antwerpen)

Je woont in een mooie studio in een nieuw gebouw. De studio’s hebben een apart huisnummer en busnummer. De studio’s zijn aangepast, waarvan acht studio’s optimaal
toegankelijk zijn voor rolwagengebruikers. Je studio beschikt over een leefruimte met toegang tot terras, een keukenhoek, een slaapkamer en badkamer (toilet, lavabo, inloop­ of inrijdouche). Elke studio beschikt over een eigen toegangsdeur, individuele deurbel met video en brievenbus. Alle studio’s zijn voorzien van internet­ en TV­-aansluitingen en elke studio heeft aparte meters voor nutsvoorzieningen (water­, gas­ en elektriciteitsmeters). De verdere inrichting kan je helemaal zelf bepalen. De begeleiding wordt met jou bepaald en we bekijken samen welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

M: Cliëntonthaal@heder.be

M: info@heder.be
T: 03 541 33 80