Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Ilias staat voor Inclusief Leven In Antwerpen & Stad

Ilias biedt ondersteuning en houvast bij jouw deelname aan een inclusieve maatschappij. We vertrekken vanuit kwaliteit van leven. Een mobiele begeleider ondersteunt jou en je omgeving, waarbij jouw wensen, noden en verwachtingen centraal staan.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

We bieden ondersteuning op verschillende levensdomeinen.
We zoeken samen naar een traject dat voor jou betekenisvol/zinvol is: nieuwe uitdagingen, werk, dagbesteding, aangepaste woonvormen, netwerk en familie, begeleiding …
We gaan samen op weg naar een nieuw evenwicht in jouw leven met informatie, tips of adviezen, desgewenst vanuit een handicapspecifieke invalshoek.
We werken zoveel mogelijk samen met (reguliere) diensten, partner en hulpverleners.

Hoe gaat het in zijn werk?

De begeleider gaat samen met je op pad. Afhankelijk van de ondersteuningsvraag en -nood wordt de frequentie bepaald.

Wij kunnen ondersteunen zowel onder RTH, PVB als cash.

In samenwerking met de sociale woningmaatschappij, GZA en de Fondatie Terninck zijn er enkele inclusieve en kleinschalige woonaccommodaties in Antwerpen ter beschikking voor volwassenen met een beperking.

arc Houvast-wonen Groen Kwartier

Je woont in een appartement met aparte slaapkamer dat je huurt via De Ideale Woning in de wijk Groen Kwartier in Antwerpen. Van de appartementen zijn er enkele toegankelijk voor een manuele rolwagen. Het gebouw maakt gebruik van alle troeven van de site, namelijk een autovrije omgeving en een rustige ligging in een groene oase in de stad. De inrichting (meubels e.d.) kan je helemaal zelf bepalen. De begeleiding wordt met jou afgesproken en we bekijken samen welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen. Groen Kwartier is specifiek voor mensen met een lage ondersteuningsnood.

arc Houvast-wonen T'huis

In Terninckstraat 20 woon je in een huis waar je je eigen kamer huurt en de overige ruimtes deelt met andere bewoners. Er is een huiselijke sfeer met een gemeenschappelijke keuken, eetkamer, living, sanitair en tuin. De kamers zijn voorzien van een lavabo en beschikken over een individuele deurbel, alsook internet­ -en kabel­televisie­aansluiting. Let wel: de kamers zijn niet rolwagentoegankelijk. De verdere inrichting (meubels, een koelkast of microgolfoven …) kan je helemaal zelf bepalen. Er wordt dagelijks begeleiding voorzien en we bekijken samen met jou welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

In juni 2022 zijn we gestart met drie plaatsen trainingswonen. Bedoeling is dat cliënten gedurende een traject van twee jaar worden klaargestoomd voor de nodige zelfstandigheid om door te groeien naar de reguliere markt of een andere meer zelfstandige woonvorm.

arc Houvast-wonen Terninckstraat

Je woont in een mooie studio in een nieuw gebouw in Terninckstraat 34. De 10 studio’s zijn aangepast, waarvan acht studio’s optimaal toegankelijk zijn voor rolwagengebruikers. De studio beschikt over een leefruimte met toegang tot terras, een keukenhoek, een slaapkamer en badkamer (toilet, lavabo, inloop­- of inrijdouche).
Elke studio beschikt over een eigen toegangsdeur, individuele deurbel met video en brievenbus. Internet- en televisieaansluiten zijn voorzien. De studio’s hebben aparte meters voor nutsvoorzieningen (water-­, gas- en elektriciteitsmeters). De verdere inrichting (meubels e.d.) bepaal je helemaal zelf. De begeleiding wordt met jou afgesproken en we bekijken samen welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

arc Houvast-wonen Hollebeek

Project Hollebeek is een samenwerking van Heder en GZA Wonen en Zorg.

GZA Wonen en Zorg stelt op campus Hollebeek 15 assistentiewoningen ter beschikking voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel die zelfstandig willen wonen en nood hebben aan ondersteuning op sommige levensdomeinen. De begeleider is een compagnon de route, een SUPPORT’er die het aanspreekpunt is voor de bewoners en hun traject ondersteunt. Alle woningen zijn rolwagentoegankelijk.

Voor meer info over de accommodatie:
https://www.gzazorgenwonen.be/nieuws/houvast-wonen-in-woonzorgcampus-hollebeek/

arc Houvast-wonen De Ley

Samenwerking met GZA waarbij wij vier voormalige assistentiewoningen ter beschikking stellen van cliënten van Heder.  Gelegen nabij het Zuid in een groene, levendige buurt. Directe toegang tot een mooie, grote tuin.  Voor mensen die nood hebben aan een aangepaste accommodatie en minimale woonondersteuning in het kader van een zelfstandig en kwaliteitsvol leven. De mobiele begeleider komt maandelijks bij je langs en vertrekt vanuit jouw vragen.

arc Ilias – ontmoeten

Je bezit of huurt een woonst in de provincie Antwerpen of de stad en je wenst begeleiding aan huis. Dan kan dit samen met jou georganiseerd worden. De inhoud van de begeleiding wordt samen met jou bepaald en we bekijken welke andere diensten je bijkomend kunnen ondersteunen.

Voor informatie en aanmeldingen contacteer ons cliëntonthaal
T: 03 540 19 50 of Jana 0474 33 00 78 / Frie 0474 32 00 45
E: clientonthaal@heder.be

VOLG ONS