Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Outreach, opleidingen en vormingen

arc Shout out for outreach!

Samen doorbreken we de stilte

Ken je dat gevoel dat je met de handen in het haar zit, omdat je een taal niet machtig bent en daardoor geen gesprek met iemand kan aanknopen? Van het ene op het andere moment staat er een fictieve muur tussen jullie in; de taalbarrière. Op zo’n momenten heb je vaak genoeg aan een oldskool woordenboek of een vertaalapp om jezelf uit de slag te trekken. Met een duwtje in de rug kan jij vol goede moed de dialoog aan.

Drempels komen we allemaal tegen. En mensen met (een vermoeden van) een beperking botsen misschien nog net iets vaker op een barrière. Bij Heder willen we stiltes – en barrières- doorbreken en dialoog stimuleren.

Outreach is zoals een taalbad en we staan te popelen om je onder te dompelen in de wondere wereld van inclusie. Samen zorgen we ervoor dat jij sterker in je schoenen staat en het “gesprek” met mensen met meer/minder mogelijkheden durft aangaan.

Deskundig, divers, direct: da’s helemaal Heder

Met outreach gaan we letterlijk uit ons dak en brengen we onze handicapspecifieke knowhow op een laagdrempelige manier naar buiten. Ons team is van vele markten thuis, zo verenigen we een uitgebreid pallet aan multi- en interdisciplinaire expertise, ervaring en deskundigheid. Er zijn verschillende outreachformules en thema’s; er is voor ieder wat wils. Workshops, (interactieve) vormingen, trainingen, ervaringsgerichte activiteiten, lezingen, gastcolleges, studiedagen, inleefsessies of coaching: you name it, we’ve got it! U vraagt, wij draaien, want op basis van jouw vraag werken we een vorming op maat uit.

Benieuwd of het iets voor jou is? Ons outreach-aanbod is superdivers en staat open voor iedereen, want bouwen we aan een inclusieve samenleving, dat doen we samen. Dus niet twijfelen, gewoon doen !

Ik heb interesse: shout it out, count me in!

Ben je benieuwd naar ons bestaand aanbod, heb je een vraag op maat waarmee we aan de slag kunnen of wil je meteen een outreach-sessie aanvragen?

Contacteer ons via onderstaand formulier of mail je vraag naar outreach@heder.be.

Outreach

Outreach

Outreach

Outreach is een krachtig werkinstrument, waarmee we ons bereik willen vergroten en opgebouwde expertise willen overbrengen. Hierdoor kunnen we organisaties houvast bieden om hun dienstverlening en/of ondersteuning beter af te stemmen op (de noden van) mensen met een (vermoeden van) beperking. We gebruiken outreach als hefboom voor een meer inclusieve samenleving.

Thema’s & onderwerpen

Er is een waaier aan (bestaande) onderwerpen. Zo bieden we bijvoorbeeld vormingen aan over:
– leven met motorische beperkingen, neuromusculaire aandoeningen, niet aangeboren hersenletsel en verstandelijke beperkingen;
– universal design, aanpassingen en hulpmiddelen;
– snoezelen, veilig eten, mondmotoriek, specifieke methodieken zoals emotionele ontwikkeling, hechting, SMOG, presymbolische communicatie
– m.b.t. de organisatiecultuur -en structuur (bijvoorbeeld Deep Democracy, verbindende communicatie, …);
– psychotherapeutisch advies, grensoverschrijdend gedrag, seksualiteit en relaties, kwaliteit van leven, middelengebruik, begeleidershouding, vrije tijd voor mensen met een beperking, …

Aanbod op maat

Om tegemoet te komen aan de specifieke noden en wensen, werken we een outreach-sessie op maat uit, die aansluit bij je (aan)vraag, je doelgroep, je organisatie en je behoeften. Elke vraag wordt afzonderlijk bekeken en de invulling wordt in samenspraak bepaald.

Voor wie

Ons aanbod is geschikt voor eender welke sector/organisatie en voor iedereen die een inclusieve toekomstvisie nastreeft.  Kortom: voor eenieder die haar blik wil verruimen en meer te weten wil komen over leven met – al dan niet aangeboren – verstandelijke en/of motorische beperkingen.

Het kan bijvoorbeeld gaan om kennisoverdracht aan een kinderopvang, een school, werkgevers(organisaties), studenten, vrijetijdsverenigingen, openbare diensten, bedrijven, Horeca, productontwikkelaars, sportverenigingen, diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, CAW’s, evenementen- en marketingbureaus, reisorganisaties, vrijwilligers, IT’ers, sociale huizen, opvoedingswinkels, groepspraktijken, zelfstandige (para)medici, diensten uit de integrale jeugdhulp, (interieur)architecten, projectontwikkelaars, …

De expertise die we in huis hebben

Heder bestaat uit een multildisciplinaire personeelsequippe. Onze knowhow heeft betrekking op agogische, paramedische en technische ondersteuning voor kinderen, jongeren, (jong)volwassenen, ouderen met een (vermoeden van) fysieke, medische en/of verstandelijke beperking.

Doel van onze outreach

We willen meer kansen creëren voor mensen met (een vermoeden van) een beperking, drempels wegnemen en nieuwsgierigheid aanwakkeren. Door ons netwerk te verruimen, relaties te versterken, bruggen te bouwen en onze kennis en ervaring te delen, timmeren we verder aan de weg van een inclusieve samenleving

Kostprijs

Een deel van onze outreach valt onder de pilootfase van het VAPH en kunnen we tijdelijk kosteloos aanbieden (uitgezonderd vervoersonkosten en eventuele kosten voor materiaal). Voor dit pilootproject werden er bijkomende middelen ter beschikking gesteld om nieuwe vormen van RTH te ontwikkelen en uit te testen.

Sommige vormen van outreach vallen niet onder het pilootproject en zijn dus betalend. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren en wordt steeds bepaald na een verkennend gesprek.

Aanvraagprocedure

Procedure

Nadat we een aanvraag ontvangen hebben, contacteren we jou om de vraag verder te verkennen. Verkennen. Vervolgens brengen we je in contact met één van onze medewerkers die de outreach- sessie zal verzorgen.

Privacybeleid

We verwerken je persoonsgegevens alleen voor doelstellingen van intern beheer, met name de vlotte behandeling van je aanvraag.  We gebruiken je gegevens niet voor commerciële doeleinden en we geven ze niet door aan derden.

Voorbeeldvragen waarmee we jou kunnen helpen

– Maak je je als kinderopvang soms zorgen rond de ontwikkeling van kindjes? Heb je hierdoor nood aan extra ondersteuning voor de begeleiders/verzorgers?
– Kom je als poetshulp of gezinszorg bij personen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH) en weet je niet goed hoe je hiermee om moet gaan?
– Kom je in contact met mensen die een taalstoornis (afasie) hebben ten gevolge van een NAH en wil je weten hoe je een gesprek kan voeren?
– Zou je je jeugdvereniging graag meer openstellen voor kinderen en jongeren met (een vermoeden van) een beperking, maar weet je niet hoe?
– Wil je binnen je organisatie of bedrijf personen met een beperking de kans geven om een actieve rol op te nemen?
– Heb je nood aan advies of ondersteuning om werk te maken van een inclusief medewerkersbeleid?
– Streef je ernaar om jouw organisatie, werking of bedrijf (fysiek) toegankelijker te maken voor andersvaliden?
– Wil je jouw reguliere werking / diensten openstellen voor iedereen, maar weet je niet waar te beginnen?
– Wil je (aan den lijve) ervaren hoe personen met een beperking letterlijke en figuurlijke drempels ervaren?
– Wil je je kennis over de begeleiding van personen met (een vermoeden van) een beperking verruimen?
– Wil je (bij een cliënt, bij jezelf of met je team) aan de slag met krachtgericht werken op basis van talenten?
– Wil je je laten adviseren met oog op een inclusief vrijwilligersbeleid?
– Wil je als reguliere dienst meer inzicht krijgen over personen met (een vermoeden van) een beperking?
– Zou je graag handicapspecifieke methodieken integreren in de begeleiding?
– Wil je flexibel kunnen inspelen op vragen van cliënten personen met (een vermoeden van) een beperking?
– Wil je (meer) personen met (een vermoeden van) een beperking bereiken, maar weet je niet hoe?
– …

VOLG ONS