Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Welkom bij het hulpmiddelenatelier
In Heder werken ergotherapeuten, technische partners, cliënten en context nauw samen met elkaar.

Op basis van de mogelijkheden van iedere individuele cliënt worden bestaande hulpmiddelen aangepast en/of nieuwe hulpmiddelen vervaardigd in ons eigen Heder hulpmiddelenatelier. Hierbij streven we steeds naar kwaliteit, gebruiksgemak en duurzaamheid.

Hulpmiddelen met houvast
Heder biedt de mogelijkheid om aangepaste en vervaardigde hulpmiddelen aan te kopen. Het atelier staat altijd open om aanpassingen op vraag en op maat van de cliënt te creëren.

Hier vind je een overzicht van onze hulpmiddelen.

Ben je opzoek naar andere hulpmiddelen dan in ons huidige aanbod? Laat het ons weten en we kijken of we iets voor je kunnen betekenen.

Doordat we steeds vertrekken van de mogelijkheden van iedere individuele cliënt kunnen de hulpmiddelen afwijken van de getoonde voorbeelden.

Slaaphuis €1850

Het Slaaphuis is een bedbox voor kinderen en jongvolwassenen die nood hebben aan de veiligheid van een standaard spijlenbed maar hiervoor te groot geworden zijn. De spijlen van het Slaaphuis zijn verwerkt in deurvorm waardoor het in bed leggen van je kind minder rugbelastend wordt.

 

 

 

 

Afmetingen Slaaphuis vooraanzicht

 

Afmetingen Slaaphuis zijaanzicht

 

Box met plexiglas

Soms hebben kinderen nood aan de veiligheid van een box maar zijn ze te groot geworden voor een standaard model, dan is de box met plexiglas een mooie oplossing.  Via het plexi-glas blijft er contact met begeleider en kind.

 

 

 

Prijs box is afhankelijk van gewenste afmetingen van de box.  Deze is volledig op maat te maken.

KlimOp stoel € 474,70

De KlimOp stoel is een meegroeistoel die volledig aangepast kan worden om een goede, comfortabele en stabiele zithouding te bekomen.

 

 

Verhoogde rugleuning : om een goede en correcte positionering te kunnen aanbieden.

 

 

Door het gebruik van verschillende accessoires kan deze stoel op maat van de cliënt samengesteld worden.

 

Voorzettafel met buikuitsparing op maat € 226,10

Biedt enerzijds de mogelijkheid om de steunname van de armen te faciliteren bij het uitvoeren van motorische taken.  Anderzijds zorgt het voor een duidelijk afgebakende eigen werkplek.  Het tafelblad kan niet verwijderd worden door de cliënt zelf.

 

 

Mobiel onderstel €134,40

Vergroten van de steunbasis van de stoel waarbij de wielen het verplaatsen van de stoel vergemakkelijkt.

 

Wigplank € 75,05

De aangepaste zitplank met hellend gedeelte zorgt voor een goede ondersteuning van de bovenbenen en een voorwaartse heupkanteling.  De romp wordt hierdoor in een correcte – en actieve houding gepositioneerd.

 

Extra optie: klos € 64,65

Eventueel kan de zitplank gecombineerd worden met een klos.  De klos gaat het overkruisen van de bovenbenen en het naar voren schuiven tegen.

 

 

Zitplank met riemen € 107,95

De riemen fixeren de bovenbenen op de zitplank. Hierdoor kan de cliënt niet langer zelfstandig van de stoel stappen.  Dit wordt voornamelijk gebruikt om de werkhouding te bevorderen bij cliënten met bewegingsonrust.

 

 

Wegklapbare voetenplank

 

Tafel met buikuitsparing en kanteling € 723,70

Onze tafel is een in hoogte verstelbare tafel die perfect afgestemd kan worden op de stoel en gebruiker.  Vaak wordt het tafelblad voorzien van een (op maat gemaakte) buikuitsparing.  Er kan gekozen worden voor een vast of inclineerbaar blad.

Tevens is de tafel onderrijdbaar voor rolwagengebruikes.

 

Bekerhouder € 45,90

De bekerhouder in houten of plexi uitvoering is een eenvoudige oplossing om je beker op een

stabiele manier te laten staan.  De houder kan gemaakt worden op de gewenste hoogte.

 

 

Bordhouder € 43,90

Met deze praktische bordhouder blijft je bord stevig staan bij het eten.  Ook dit kan op maat gemaakt worden.

 

Schuin werkvlak € 245,40

Met dit instelbaar werkvlak werk je ergonomische en kan je meer inspelen op de noden van de cliënt.  Je kan spontaan een rompoprichting stimuleren.

 

Verhoogje € 28,95

Verhoogjes in verschillende afmetingen kunnen gemaakt worden. Een veel gebruikte toepassing is als verhoogje van het computerscherm. Om zo op een zo ergonomisch mogelijke manier te kunnen werken.

Kaarthouder € 19,95

Met deze handige kaarthouder kan je jouw volledig concentreren op het spel.

Bocciagoot € 277,20

Boccia Spelers met een ernstige fysieke beperking mogen gebruik maken van een Boccia goot of ramp. De assistent stelt de boccia goot op na aanwijzingen van de boccia speler.

 

Meer info of bestellingen

Formulier Hulpmiddelenatelier

Formulier Hulpmiddelenatelier

Hulpmiddelenatelier
T: Peggy Firlefijn 0472 22 32 37
E: hulpmiddelenatelier@heder.be

Adres:
Herman Vosstraat 14
2180 Ekeren

VOLG ONS