Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Wie zijn we?

arc Houvast geven

Wij geloven dat ieder mens de kans verdient samen met en door anderen zijn eigen weg te gaan. Onze zorg en houvast maken we waar door expertise en zachtmoedigheid.

Het ‘vergeten woord’ heder verwijst naar opgewekt, sereen, helder en transparant.

Hedera is een verzamelnaam voor klimplanten.

Een klimplant heeft enig houvast nodig om te groeien en dat is wat we doen bij Heder: houvast geven. De plant kiest zelf hoe, waarheen, wanneer en of hij groeit. Met andere woorden, de keuze ligt bij de cliënt zelf en zijn context.

Hoe we ons organiseren hebben we aangepast aan het veranderende zorglandschap: expertisedomeinen met een focus op specifieke leefwerelden en noden. Geen silo’s, wel stadswijken met een eigen sfeer en identiteit die met mekaar samenwerken: onze zorgdomeinen.

Heder is sinds het prille ontstaan van het Sint-Jozefinstituut in 1954 van één enkel klasje uitgegroeid tot een voorziening met verschillende campussen die zorg en houvast biedt aan meer dan 1000 cliënten. Hier vind je onze geschiedenis.

"Een klimplant kiest zelf hoe, waarheen, wanneer en of hij groeit. Met andere woorden, de keuze ligt bij de cliënt zelf en zijn context."

arc Vergunning en erkenningen

Heder is erkend door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) als vergunde zorgaanbieder (VZA), multifunctioneel centrum (MFC) voor minderjarige personen met een handicap, dienst voor rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH), kortverblijf en respijtzorg.

Heder is erkend door het Departement Welzijn, Gezondheid en Gezin als begeleider arbeidsmatige activiteiten (AMA).

De Heder subsidie eenheid SE.156 wordt beheerd door vzw Heder te 2180 Ekeren.

VZA.306.1833-Heder

MFC.306.1179-Heder

RTH.306.1628-Heder

AMA.201284

vzw Heder ondernemingsnummer/BTW-nummer BE 0538.767.692

VOLG ONS