Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

OmiVista in Heder

omivista

"Ik weet dat als ik mijn hand over de vlakken beweeg, met mijn arm over de tafel veeg, de donkere vlakken verdwijnen en ik Bumba en zijn vriendjes zie dansen op de muziek. "

OmiVista in Heder
In een donkere kamer worden rust en ruimte gecreëerd om met enkele kinderen een magisch moment te beleven.

In een ruimte binnenkomen waar het donker is,  maakt mij rustig. Hier kom ik meestal alleen met een begeleider, of met nog een extra vriendje erbij.

We zitten in onze rolwagen aan een tafel waarop iets geprojecteerd wordt. Vandaag zie ik allemaal grote donkere vlakken en hoor ik heel zacht Bumba-muziek. Ik hou heel erg van Bumba-muziek, ik word daar vrolijk van. Ik weet dat als ik mijn hand over de vlakken beweeg, met mijn arm over de tafel veeg, de donkere vlakken verdwijnen en ik Bumba en zijn vriendjes zie  dansen op de muziek. De muziek gaat dan ook luider spelen en dat vind ik fijn.

Na een poosje komen de vlakken weer terug. Ik moet snel weer grote veegbewegingen maken met mijn armen zodat ik steeds kan blijven kijken naar de beelden van Bumba en om de muziek goed te kunnen horen.

Dan is het de beurt aan mijn vriendje tegenover mij aan tafel. Zijn favoriete  tafereel is een vijver vol vissen en waterlelies. Het wateroppervlak staat stil maar als hij even op de tafel, het wateroppervlak dus, tikt, dan rimpelt het water en zwemmen de visjes  sneller.

In een donkere kamer worden rust en ruimte gecreëerd om met enkele kinderen een magisch moment te beleven. Een projector schijnt een ‘scène’ op de tafel of grond. De mooie kleuren, sfeer en bewegende beelden trekken de aandacht van het kind. Die gekregen aandacht wordt gebruikt om actie en reactie uit te lokken.

Zowel de beelden als de gevraagde acties/reacties zijn op maat van elk kind en dus heel persoonlijk. Ligt de interesse bijvoorbeeld bij Bumba, dan zal de activiteit erin bestaan om voorwerpen weg te vegen/ tikken … om uiteindelijk een filmpje van Bumba te kunnen zien. Op die manier wordt het kindje beloond voor de gestelde handeling.

We kunnen ook rekening houden met de reactiesnelheid van het kind. Als we weten dat hij of zij veel tijd nodig heeft om iets te laten doordringen of een handeling te beginnen dan kunnen we die tijd geven via de juiste  instellingen.

Ook motorisch heel beperkte kinderen kunnen mooie momenten beleven aan de tovertafel  omdat de gevoeligheid van aanraking kan worden aangepast.

Maar ook zicht- en/of gehoorscherpte kunnen we incalculeren. Groter of kleiner, drukker of rustiger, luider of zachter … we kunnen het allemaal aanpassen aan het kindje en zijn behoeften.

De omiVista bevat veel belevende apps, maar ook relaxatie apps om kinderen tot rust te brengen en actie-reactie apps om actie bij het kind uit te lokken.

Een gepersonaliseerd en op maat gemaakt programma maakt dat dit een uniek concept is met oneindig veel mogelijkheden voor elk individu. Met OmiVista  kunnen we een kind prikkelen, uitdagen en stimuleren om te kijken, luisteren en tot actie over te gaan maar vooral : om heel veel plezier te beleven en intens te genieten van dit persoonlijke en fijne moment.