Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Steun een concreet project

Wil je een van onze projecten concreet steunen en helpen realiseren?

Dat kan voor een deeltje of heel het bedrag.

Wil je een project steunen dan kan je jouw financiële bijdrage overmaken op rekeningnummer BE18 2200 9424 8165 (BIC: GEBABEBB – Bank: BNP Paribas) op naam van Heder vzw/giften met vermelding ‘Gift van (je naam) voor (naam project).

Klik op een project voor meer informatie en maak je keuze.

AL ONZE PROJECTEN ZIJN UP-TO-DATE

"Ik ben Latifa . Elk jaar schenk ik tijdens de ramadan een bedrag voor een goed doel. Dit jaar kies ik er voor dat de kinderen leuke uitstappen kunnen doen. Veel plezier ermee!"

Theatervoorstelling € 300

Bezorg onze cliënten een mooie ervaring en trakteer ze op een onvergetelijk concert, een prachtige tentoonstelling, een beklijvende film of een rake theatervoorstelling.

 

Leefgroep De Koraal project Reis rond de wereld

 

B&S Autofixatiesysteem € 477

Binnen Heder werken we met verschillende doelgroepen.  Zo zijn er ook kinderen en jongeren die het erg moeilijk hebben om te blijven stilzitten.  Tijdens vervoer in auto of bus kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen, als ze beginnen rond te lopen.

De firma B&S heeft een gordeltje ontworpen, speciaal voor gebruik in auto of bus.  De persoon wordt op 7 punten vastgezet d.m.v. een universele fixatievestje. Dit vestje wordt aan een basisband bevestigd, welke over de rugleuning heen gaat én tussen de rugleuning en zitting door gestoken wordt.  De bevestiging gebeurd met steekgespen. Het systeem is ook te gebruiken met een zitverhoger zonder rugleuning.

Meer informatie op https://www.onbeperktinbeweging.nl/productgroepen/kinderhulpmiddelen/fixatie/autostoel-fixatie/

 

Therapeutisch spelmateriaal € 500

Wij breiden graag ons educatief spelmateriaal uit voor therapiesessies.

 

OC Het Atrium project hout: volksspelen

OC Het Atrium is een ontmoetings -en activiteitencentrum in het hartje van Antwerpen Noord voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). OC Het Atrium wil een warme plek zijn waar ontmoeten kan en actief zijn mag. Jij bepaalt de maat en het tempo.

 

OC Het Atrium biedt zinvolle dagbesteding, op vraag en aansluitend bij de interesses, talenten en mogelijkheden van onze bezoekers. Mensen, die na een plotse breuk in hun leven op zoek zijn naar hun nieuwe ik, hun andere mogelijkheden en het omgaan met bepaalde grenzen van hun brein en hun lichaam. Enkele creatieve en handige Harry’s willen samen met onze schrijnwerkers een aangepaste versie maken/timmeren van bepaalde Vlaamse volksspelen. Dit creatief project, een proces van uitdenken tot eindproduct, verbindt mensen, geeft een meerwaarde aan elk uniek individu met oog op erkenning, zingeving en sociale integratie. De volksspelen krijgen een vaste waarde in het ontmoetingscentrum, en hopelijk ook daarbuiten.
We zijn op zoek naar materiaal.

 

Kamp leefgroep Visier 2023


Beweegbank Ipitup

Door te luisteren naar het levensverhaal en in dialoog te gaan met elke bezoeker start een creatieve zoektocht naar zinvolle dagbesteding op maat. Deze zoektocht vertrekt vanuit interesses, mogelijkheden en noden.

 

Een belangrijk thema in het ontmoetingscentrum is bewegen. We bieden dan ook veel verschillende vormen aan. Stoelturnen, yoga, relaxatie, wandelen,… Een Ipitup zou ervoor zorgen dat we ons aanbod buiten in onze grote tuin kunnen uitbreiden.

Meer info: ipitup.be

 

Blackbox voor Kon-Tiki € 528,77

In Kon-Tiki, gelegen in het groene Kalmthout, krijgen kinderen, jongeren en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking een aanbod dat helemaal aansluit bij hun specifieke zorgvraag. Zowel dagopvang (kinderen, jongeren en volwassenen) als verblijf (kinderen en jongeren) zijn mogelijk.

 

De Black box is een zwarte bewaarbox van 38 x 52 x 42 cm hoog, met een grote hoeveelheid fluorescerend speel- en ontdekkingsmateriaal.

https://www.barryemons.nl/search?sSearch=o%09Black+box

 

Cosmo, spelen met lampjes € 597,99

Kom in beweging met de iPad
Spelen, leren, bewegen en vooral plezier maken met lichtgevende “knoppen” en een iPad. Dat is Cosmo!

Cosmo is breed inzetbaar: in therapiesituaties (kinetherapie, ergotherapie, logopedie), in het onderwijs en voor dagbesteding. Activiteiten zijn eenvoudig aan te passen aan het niveau van de cliënt.

https://eelkeverschuur.nl/cosmo

 

Go-carts voor werking Noorderdokken € 819 en € 659

De werking Noorderdokken wil graag go-carts aankopen voor hun jongeren tussen 12 en 21 jaar.

Sommige jongeren willen graag veel bewegen en vinden het moeilijk om te leren fietsen. Een go-cart is dan een mooi alternatief.

https://www.bergtoys.com/be_nl/berg-b-super-red

https://www.bergtoys.com/be_nl/berg-x-plore

 

Muzikale voetstappen voor Kon-Tiki € 932,91

In Kon-Tiki, gelegen in het groene Kalmthout, krijgen kinderen, jongeren en volwassenen met een ernstig meervoudige beperking een aanbod dat helemaal aansluit bij hun specifieke zorgvraag. Zowel dagopvang (kinderen, jongeren en volwassenen) als verblijf (kinderen en jongeren) zijn mogelijk.

 

Wat zijn ze leuk, deze muzikale voetstappen! Elke keer dat je op een ‘voetstap’ stapt, maakt deze een geluid! Ze kunnen op de vloer worden verspreid, zodat je er op kunt springen.

https://www.barryemons.nl/search?sSearch=muzikale+voetstappen

 

Ipad met TDSnap app (ondersteunende communicatie) € 960

TD Snap is een flexibele, symbool en tekst – ondersteunde communicatiesoftware voor mensen met spraak- en taalstoornissen zoals autisme, het syndroom van Down, het Rett syndroom, cerebrale parese en afasie. Het biedt professionals en families een oplossing voor ondersteunende communicatie gebaseerd op kernwoorden. TD Snap is toegankelijk via aanraking, oogbesturing of schakelaar(s) en biedt duidelijke spraakuitvoer.

 

https://apps.apple.com/be/app/td-snap/id1257753762?l=nl

 

Inkomtickets voor leefgroep € 1.000

Bezorg onze cliënten een mooie pretparkervaring of trakteer ze op een onvergetelijk concert, een prachtige tentoonstelling, een beklijvende film of een rake theatervoorstelling.

 

Balletjes bubbelunit voor 't Sloepke € 1076

Voor de kleinsten cliënten van ’t Sloepke willen we graag een bellenbuis kopen.

Ga naar ‘t Sloepke

 

Gekleurde balletjes zweven beurtelings omhoog door de binnenste buis en weer omlaag door de buitenste buis. Samen met de talloze luchtbellen vormt dit een boeiend schouwspel. De kleur van het water en de luchtbelletjes veranderen regelmatig dankzij de ingebouwde LED-verlichting die ook de voet mee verlicht. Hoogte 170 cm, diameter ø 20 cm, buisdikte 5 mm. Ter voorkoming van kalkaanslag op langere termijn adviseren wij om de bubbel-unit te vullen met gedemineraliseerd water.

https://www.barryemons.nl/webshop/snoezelen-beleving-voor-emb-en-dementie/wifi-bubbelunits-watermuur/1829/balletjes-bubbelunit-oe-20-cm-h-170-cm-40l-vierkante-voet-29-x-29-x-20-cm-incl.-set-balletjes

 

Springkasteel Manchester € 1.175,00 tot € 2.159,85

Mini Open Circus
€ 1.175,00 (excl. BTW)
€ 1.421,75 (incl. BTW)

Afmeting
LENGTE 4,0m
BREEDTE 3,0m
HOOGTE 1,95m

https://www.jb-inflatables.be/mini-springkasteel-circus-open

 

Standaard Springkasteel Schildpad
€ 1.785,00 (excl. BTW)
€ 2.159,85 (incl. BTW)

Afmeting
LENGTE 4m
BREEDTE 5,2m
HOOGTE 4m

https://www.jb-inflatables.be/standaard-springkasteel-schildpad

 

Standaard Circus
€ 1.650,00 (excl. BTW)
€ 1.996,50 (incl. BTW)
Afmeting
LENGTE 4m
BREEDTE 5,2m
HOOGTE 3,5m

https://www.jb-inflatables.be/opblaasbaar-springkasteel-standaard-circus

 

Treax pads € 2400

TREAX is een systeem in therapie waarmee kinderen en volwassenen verschillende oefeningen kunnen uitvoeren. Door middel van de pads, die verschillende lichtfuncties hebben, kan er geoefend worden op heel wat therapiedoelen die per cliënt aangepast kunnen worden.

 

Zo kan er geoefend worden op gewichtsname, evenwicht, coördinatie, reactietijd,… en deze doelen kunnen ook gecombineerd worden met denkoefeningen.

 

Door een ingebouwd weegschaal-systeem is het ook mogelijk om het aantal belasting per been te bepalen of te kijken hoeveel gewicht er op elk been gezet wordt tijdens het wandelen. Zo kan het gangpatroon van onze kinderen extra verbeterd worden en kan er ook betere feedback gegeven worden aan elke cliënt.

 

Het leuke aan dit systeem is ook dat dit zowel voor onderste ledematen, bovenste ledematen of zelfs een combinatie gebruikt kan worden. Hierdoor kan het niet alleen binnen de dienst kinesitherapie gebruikt worden, maar ook binnen de dienst ergotherapie, waardoor de mogelijkheden vergroot worden.

 

Net om deze redenen lijkt dit ons een leuke aanvulling voor ons therapiemateriaal. Door de uiteenlopende mogelijkheden zal dit absoluut een meerwaarde bieden voor onze kinderen en de therapieën gevarieerder en leuker maken! Dit materiaal is ook inzetbaar voor veel verschillende doelgroepen en op verschillende diensten.

 

 

Meer info over het materiaal vinden jullie ook via deze links:

https://www.albatros.be/treaxpads

https://www.youtube.com/watch?v=jsqpy_8OEDw&ab_channel=INNOVAID

 

Helpen jullie ons een handje om dit project te realiseren? Alvast heel erg bedankt!

 

Waterbed voor in snoezelruimte € 4.000

Snoezelen (ook wel zintuigactivering, gevoelsactiviteit, primaire activering en sensomotorische stimulatie genaamd) is een activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een, meestal ernstige of zeer ernstige, verstandelijke beperking of gevorderde dementie.

De cliënt wordt gedurende kortere of langere tijd in een ruimte gelegd, waar gedempt licht, zachte muziek, geuren en meubilair dat een ontspannen houding toelaat, zoals een zitzak, een kalmerende invloed uitoefenen.

De achterliggende gedachte is dat voor mensen met een ernstig meervoudige beperking moeilijker activiteiten kunnen bedacht worden. Bovendien sluit deze activiteit mooi aan bij wat deze mensen als plezierig en ontspannen ervaren. Het prikkelt hun zintuigen en zet aan tot exploreren. Ze doen deze activiteit samen met een begeleider.

 

Mobiele tillift type Victor voor Kon-Tiki € 5485,05

Mobiele tillift type Victor voor Kon-Tiki van de firma Handimove.

https://www.handimove.be/nl/producten/mobiele-tillift-2600-victor

 

Snoezelzetel € 6000

Snoezelen (ook wel zintuigactivering, gevoelsactiviteit, primaire activering en sensomotorische stimulatie genaamd) is een activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een, meestal ernstige of zeer ernstige, verstandelijke beperking of gevorderde dementie.

De cliënt wordt gedurende kortere of langere tijd in een ruimte gelegd, waar gedempt licht, zachte muziek, geuren en meubilair dat een ontspannen houding toelaat, zoals een zitzak, een kalmerende invloed uitoefenen.

De achterliggende gedachte is dat voor mensen met een ernstig meervoudige beperking moeilijker activiteiten kunnen bedacht worden. Bovendien sluit deze activiteit mooi aan bij wat deze mensen als plezierig en ontspannen ervaren. Het prikkelt hun zintuigen en zet aan tot exploreren. Ze doen deze activiteit samen met een begeleider.

 

Hopup: uitdagend, onderzoekend spel € 6.895

Trek op verkenning en ontdek de Hop Up Playgrounds: speelomgevingen die kinderen de tijd en ruimte geven om volop te ravotten. In onze Playgrounds ontpopt élk kind zich tot een krachtige onderzoeker en vindingrijke architect van z’n eigen speelomgeving.

https://www.hopup.be/

 

Een licht en trilvloer in snoezelruimte € 7.000

Snoezelen (ook wel zintuigactivering, gevoelsactiviteit, primaire activering en sensomotorische stimulatie genaamd) is een activiteit die aangeboden wordt aan mensen met een, meestal ernstige of zeer ernstige, verstandelijke beperking of gevorderde dementie.

De cliënt wordt gedurende kortere of langere tijd in een ruimte gelegd, waar gedempt licht, zachte muziek, geuren en meubilair dat een ontspannen houding toelaat, zoals een zitzak, een kalmerende invloed uitoefenen.

De achterliggende gedachte is dat voor mensen met een ernstig meervoudige beperking moeilijker activiteiten kunnen bedacht worden. Bovendien sluit deze activiteit mooi aan bij wat deze mensen als plezierig en ontspannen ervaren. Het prikkelt hun zintuigen en zet aan tot exploreren. Ze doen deze activiteit samen met een begeleider.

 

OC Het Atrium project bewegen: Elektrische duofiets € 12.000

OC Het Atrium is een ontmoetings -en activiteitencentrum in het hartje van Antwerpen Noord voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH). OC Het Atrium wil een warme plek zijn waar ontmoeten kan en actief zijn mag. Jij bepaalt de maat en het tempo.

 

Fietsen is een toegankelijke manier om mensen met beperkte mobiliteit te laten bewegen. Helaas is het niet altijd haalbaar om zelfstandig naar buiten te gaan, en op een hometrainer fietsen is een stuk minder leuk. Door de duofiets kan de cliënt opnieuw genieten van een unieke fietservaring. Bewegen is toegankelijk, veilig en aangenaam en van grote meerwaarde voor onze cliënten.

 

Nebula interactieve wand € 22.000

Nebula wordt als volledig geïntegreerd in zijn omgeving. Ondanks zijn grootte is deze interactieve muur alleen prominent aanwezig wanneer u dat wilt. Met de Nebula kunt u elke omgeving tot leven brengen.

De Nebula is een interactieve muur die garant staat voor uren speelplezier, beweging en magische ervaringen voor jong en oud. Zie hoe de duizenden LED lichtjes van deze interactieve muur reageren op aanraking. Beweeg en speel met de lichteffecten die je creëert.

U kunt de Nebula voor diverse doelen inzetten. De interactieve muur zorgt namelijk niet alleen voor speelplezier, maar sluit ook uitermate goed aan binnen de diverse zorgomgevingen. Met de Nebula geeft u bijvoorbeeld een interactieve invulling aan de revalidatie, of daagt u uw cliënten in de belevingsgerichte dagbesteding uit.

http://www.nyoyn.com/nl/interactieve-muur/

 

mIKs-it de veilige multimedia app voor kinderen € 30.000

mIKs-it

De veilige multimedia app voor kinderen
Een beschermde plek voor kinderen om spelenderwijs plezier te beleven aan hun foto’s, video’s en audio.

mIKs-it stelt kinderen en hun ‘grote mensen’ in staat om de kracht van het dagelijks leven uit te vergroten. Altijd met volledige privacy.

Ga naar www.miks-it.com

 

Ganglabo, laboratorium voor klinische bewegingsanalyse

Het doel van het Ganglabo is:

– Kinderen met bewegingsstoornissen beter en langer laten stappen.
– Objectieve informatie verzamelen om bewegen te optimaliseren.

 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

 

 

VOLG ONS