Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Ons revalidatieteam staat in voor de ontwikkelingsstimulatie van kinderen en jongeren op vlak van mobiliteit, Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) en communicatie. We gebruiken hiervoor gangbare methoden en technieken, aangepast aan de noden van elke cliënt. Kinesitherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten stimuleren het kind of de jongere tot een zo groot mogelijke zelfstandigheid. Bij de volwassenen bewaken zij het behoud van hun verworven vaardigheden.

Onze medische/paramedische dienst staat met raad en daad voor je klaar. Een belangrijke doelgroep van Heder zijn kinderen, jongeren en volwassenen met een motorische beperking. De motorische revalidatie wordt opgevolgd door de revalidatieartsen. De opvolging van medische problemen en specifieke voedingsproblemen gebeurt door de kinderartsen. Enkele malen per jaar vindt een raadpleging plaats met externe orthopedisten van de referentiecentra.
Artsen en therapeuten werken nauw met elkaar samen rond deze specifieke zorgvragen.

Tijdens het intakegesprek wordt besproken welke behandelingen aangewezen zijn en hoe dit in zijn werk gaat. Toch is het niet ondenkbaar dat je nog veel vragen hebt. Je kan hiervoor steeds terecht bij ons multidisciplinair team dat met jou of je familielid samenwerkt.

Als je geen cliënt bent van Heder maar je hebt toch een therapeutische vraag, dan is BATO misschien iets voor jou. Hier kan je terecht voor begeleiding, advies, testing en outreach.

Een groot aantal van onze cliënten dient eveneens opgevolgd te worden door de verpleegdienst. Een team verpleegkundigen is 24u/24u aanwezig van maandagmorgen tot vrijdagavond om de nodige verpleegkundige handelingen uit te voeren en op te volgen.
We werken ook samen met thuisverpleegkundigen.

 

 

Contacteer ons via

Revalidatie: aisha.akgun@heder.be

Verpleging: marjan.cuypers@heder.be

Herman Vosstraat 14
2180 Ekeren

T: 03 541 33 80

Voor informatie en aanmeldingen contacteer ons cliëntonthaal
T: 03 540 19 50 of Jana 0474 33 00 78 / Frie 0474 32 00 45
E: clientonthaal@heder.be

 

VOLG ONS