Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Erik, komt naar OC Het Atrium

Erik verhaal

"Als er iets ingrijpend gebeurt met één van ons, is er de kracht van de begeleiding, die dat mee opvangt."

Erik, komt naar OC Het Atrium
Erik is een man met een niet aangeboren hersenletsel.

Wil je meer informatie over Ontmoeting-en activiteitencentrum De Kluiver

arc De Kluiver

Men vroeg me ooit tijdens een interview: “Wat doet NAH met een
mens … ?”

Je wordt er een ander mens van, zoveel is zeker. Ziek kan je er van zijn, en depressief. Maar je kan er ook gelukkig mee worden. Ook dat is mogelijk, midden in uw ziek-zijn.

Moest de Kluiver niet bestaan, dan denk ik niet dat ik nog zou rondlopen op deze wereld.
De Kluiver is een motivatie om te blijven doorzetten.

We zijn een groep in De Kluiver en we delen veel. Als er iets ingrijpend gebeurt met één van ons, is er de kracht van de begeleiding, die dat mee opvangt. Ze doen dat op een goede en fijne manier. Ze gaan het gesprek aan met ons. Over wat gebeurd is.

Mensen die hun vroegere leven verliezen, verliezen ook kwaliteit van leven. Hier wordt de levenskwaliteit terug verhoogd, door motivatie, door inspanning. Hier is een plaats waar het gezellig kan zijn, vind ik. Het moet niet, maar het kan. Als mensen met elkaar in contact gaan, is dat heel stimulerend. Dat krijg je hier, in de Kluiver. De openheid van de Kluiver. Open voor mensen die willen komen, nieuwe mensen. Samenkomen om samen nieuwe mensen te leren kennen.

Anders zit je in ‘uw kot’ weg te rotten en dat is niet goed. Eenzaamheid is de doodsteek. Als je uit die eenzaamheid kan getrokken worden, dat is al heel wat.

VOLG ONS