Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

De Gele Duikboot Kunst

arc Bijzondere Kunst

Op 2 november 2019 opende de eerste tentoonstelling ‘HEDER bijzondere kunstcollectie’ met werk van Lotte Vanbelle en André Adams. We willen met dit initiatief cliënten met uitzonderlijk artistiek talent ondersteunen en hun werk aan de wereld tonen. Deze collectie zal in de loop van 2020 ook een officiële collectie worden, geregistreerd bij Erfgoedplus.be van de Vlaamse overheid. Heder zal dan onderdak bieden aan twee kunstcollecties, de prachtige barokke collectie van de Fondatie Terninck en een eigen collectie Bijzondere Kunst. De bemanning van de Gele Duikboot zal deze collectie uitbouwen en beheren.

Heb je interesse, wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar degeleduikboot@heder.be.

"Maak kennis met André Adams"

 

 

 

"Maak kennis met Annick Pokelé"

 

 

 

"Maak kennis met Anouar Ferreira"

 

 

 

"Maak kennis met Lotte Vanbelle"

 

 

 

"Maak kennis met Pawel Podstawka"

arc Kunstenkamer

Deze collectie omvat naast een tachtigtal schilderijen, waaronder topstukken van Jacob Jordaens, David Teniers, Jan van Boeckhorst … ook meubilair en religieuze artefacten. Sinds WO II was de collectie niet meer voor het publiek toegankelijk. Op 3 mei 2019 werd een volledig vernieuwde Kunstenkamer geopend op de locatie van de Fondatie Terninck. Ook Open Monumentendag in september 2019 was een overweldigend succes. Sindsdien mochten we al een duizendtal enthousiaste gasten ontvangen. We zijn ervan overtuigd dat we in de toekomst nog veel bezoekers, uit binnen- en buitenland, zullen kunnen verwelkomen.

De kunstcollectie van Fondatie Terninck bezoeken, betekent eveneens kennis maken met de werking en onze recente collectie outsiderkunst: bijzonder werk van onze cliënten (zie ook Bijzonder Kunst).

JACOB JORDAENS (1593-1678). Christus aan het kruis (olie op doek, 3.10 x 1.95)

arc Creatieve Coaching

Weldra meer info.

VOLG ONS