Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

De Gele Duikboot Expressie

arc Het clownteam

De zorgclown of contactclown (m/v) is iemand die vanuit zijn verbeelding tot spel komt samen met of voor de ander. Hij is in het nu aanwezig, observeert met al zijn zintuigen en verwondert zich over alledaagse dingen. Hij gaat geen probleem uit de weg en vindt het onverwachte een cadeau. In contact treden met de ander staat centraal. Dat kan heel subtiel of net heel groots zijn, stil en intens of met toeters en bellen. Het uitgangspunt is dat de clown oog heeft voor wat de ander op dat moment nodig heeft. Hij wil hem of haar laten schitteren. Dit gebeurt met speelsheid en lichtheid, waarvan we overtuigd zijn dat het een helende invloed kan hebben.

Je kan ons improviserend tegenkomen in heel Heder en in de scholen.
We kunnen ook een format aanbieden aan groepen: dan brengen we een op voorhand bedacht ‘verhaal’.
We clownen bij evenementen en opendeurdagen.
Aan personen met een beperking die door langdurige ziekte of revalidatie thuis zijn, kunnen we aan huis komen.
Ook clownsworkshops aan groepen zijn mogelijk: clownspelletjes en samen transformeren naar clown, met kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.
En via mobiele begeleidingen met een agogisch aspect kunnen we zowel het ganse gezin ondersteunen rond een specifieke hulpvraag als de cliënt individueel.

Bekijk hier onze Clown filmpjes➜

Voor meer info mail naar peggy.peeters@heder.be

"Een clown is als aspirine, alleen werkt hij twee keer zo snel. (Groucho Marx)"

arc Theater

De Gele Duikboot biedt ondersteuning bij jouw theaterspel. Vanaf de eerste voorbereiding en repetitie tot spelen voor publiek. Of het nu gaat om kleinschalig toneel of een groots totaalspektakel, wij duiken met jullie mee in deze beleving en denken samen na over vormgeving, uitwerking en performance. Ons team van clowns, muzikanten, mimespelers en mensen met toneelervaring gaat enthousiast met jullie in zee!

Voor meer info mail naar degeleduikboot@heder.be

VOLG ONS