Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Wii project Dagcentrum De Kade

WII

"Door in die ‘digitale werelden’ van Nintendo te vertoeven vallen er veel beperkingen van onze gasten weg."

Wii project Dagcentrum De Kade
vol zelfvertrouwen en met veel competitiedrang nemen de gasten de controller vast en strijden ze voor de overwinning

Hoi,

Mijn naam is Dimi en ik werk sinds 2009 voor Heder. In de kade werk ik in het Dagcentrum waar ik de cliënten begeleid tijdens de projecten. Een van mijn absolute lievelingsprojecten om te doen is het ‘wii-project’.

De Wii is een Nintendo console waarbij de speler door beweging met een controller in een digitale wereld kan sporten, spelen, lopen, vliegen, racen,… Ik merkte dat wanneer we in die ‘digitale werelden’ van Nintendo vertoeven er veel beperkingen van onze gasten wegvallen. Een voorbeeld hiervan is dat in een ‘echte ‘ bowlingzaal onze gasten veel hulpstukken moeten gebruiken om te kunnen bowlen (een bowling-schuif af, de gootjes moeten toe, ze krijgen hulp met de bal, …) Tijdens een wii bowling is dit allemaal niet meer nodig, vol zelfvertrouwen en met veel competitiedrang nemen de gasten de controller vast en strijden ze voor de overwinning. Het gaat er vaak intens aan toe want iedereen wil graag winnen. Tijdens het gamen wordt er ook muziek gespeeld, dat zorgt voor een leuke sfeer en gezelligheid.

Het Wii-project is intussen een heel populair project geworden. Wanneer er een record gezet wordt krijgt de winnaar een medaille. Ikzelf heb echter nog geen record kunnen zetten, die eer ging naar vorig jaar naar Nick C. van woning 1. Sinds die dag draagt hij trots bij elke wedstrijd op de wii de medaille van Wii-Champion of the Kade.

VOLG ONS