Activeer voorleesfunctie Instructies:
Selecteer de tekst die je wil laten voorlezen.

Guido, René en Luc, De Kluiver

atelier

"Op deze manier kunnen we iets betekenen, we creëren of herstellen dingen en dat is zinvol werk."

Guido, René en Luc, De Kluiver
Samen aan de slag om leuke, grappige, mooie of nuttige voorwerpen te bedenken en te fabriceren.

MEER INFORMATIE

In het hulpmiddelenatelier van Heder worden op individuele vraag van cliënten bestaande hulpmiddelen aangepast en/of nieuwe hulpmiddelen vervaardigd. Dit atelier zet op dinsdagvoormiddag zijn deuren open voor geïnteresseerde cliënten die willen proeven van houtbewerking.

Enkele cliënten van ontmoetingscentrum De Kluiver zakken eenmaal per week af naar het atelier naast de campus in de Galjoenstraat. Koen en Erik, medewerkers van het hulpmiddelenatelier, gaan samen met hen aan de slag om leuke, grappige, mooie of nuttige voorwerpen te bedenken en te fabriceren.

Het is gezellig druk en bedrijvig in het atelier. Een lach en een zwans zijn nooit veraf, de koffiekan staat op tafel en ieder werkt aan zijn of haar project. Koen en Erik laveren heen en weer en assisteren waar nodig of zoeken mee naar oplossingen.

De cliënten vertellen enthousiast: “We hebben heel wat ideeën, en die worden allemaal met open armen ontvangen. We maakten al vogelhuisjes die verkocht zullen worden of ergens bestemming krijgen, en voor de Warmste Week zullen we kaarsenhoudertjes creëren op vraag van een afdeling van Heder.”

Een mooie houten kerstboom pronkt in het midden van het atelier. Hij is bestemd voor De Kluiver, net zoals het magneetbord dat een poosje geleden werd gemaakt.

Iemand werkt nauwgezet aan een schuifje: “Deze schuif is bestemd voor mijn eigen keuken thuis. De oude schuif heeft zijn beste tijd gehad en viel zowat uit elkaar. Fijn dat ik hier een nieuwe schuif kan maken!”

René toont een mooi en gedetailleerd houten strikje. Hij wil ook graag stropdassen maken. “Ik had al wat ervaring met houtbewerking. Ik ben graag met mijn handen bezig. Ik creëer graag. Als het aan mij zou liggen, dan wil ik hier wel een hele dag blijven.”

“Ik werkte al mee met het fietsenatelier en dit is erbij gekomen. Ik vind het fantastisch! Op deze manier kunnen we iets betekenen, we creëren of herstellen dingen en dat is zinvol werk”, vertelt Guido.

Een oude voetbaltafel staat klaar om opgelapt te worden, De Kluiver stelt een vraag naar oude volksspelen en vanuit sommige afdelingen wordt kapot speelgoed aangeboden om te herstellen.

Er is werk genoeg voorhanden en de sfeer zit goed … wat wil een mens nog meer?

VOLG ONS